fbpx

Hvis du har brug for hjælp til hudpleje, kan du tryk læse med her.

Ønsker du at din hud fremstår sit smukkeste? Så er en god hudpleje rutine essentiel! Du bør derfor rense, exfolierer, fugte og beskytte huden med hudplejeprodukter, som passer til din alder, hudtype og hudtilstand. Der findes et hav af produkter på markedet og det kan være svært at vurdere, hvilke produkter, som er de rigtige for dig. Vigtigst af alt bør du vælge hudpleje produkter, som netop passer til præcis din hud. Men hvad vil det så sige?

Først og fremmest vil jeg diskuterer nogle sætninger, som jeg ofte hører i mit arbejde som kosmetolog:

“Jeg bruger neutrale produkter”

Dette er en sætning jeg tit hører og hvad vil det egentlig sige? Forbruger er i dag meget bevidste om, hvad vi ønsker at putte i vores ansigt og på vores kroppe – Hvilket er godt! Men hvad er et neutralt produkt? Det må være noget noget godt, siden at mange af os vælger ’neutrale produkter’. Vi bliver ofte lovet; ingen parabener, ingen farvestoffer og ingen parfume – Hvilket også er godt! Men så bliver vi heller ikke lovet mere. Ofte indeholder produkterne alkohol, som udtørrer huden, samt mineralske olier, som kan tilstoppe huden og andre ting, hvilket vi absolut ikke vil udsætte vores hud for.

’’Min hud skal ikke udsættes for kemi”

Når jeg hører denne sætning, får jeg lyst til at svare: ”Så vil jeg foreslå at du stopper med at gå i bad”.

Kemi omfatter viden om stoffers opbygning og egenskaber. Sammensættes stoffer får man en ’kemisk forbindelse’. Da vand (H2O) består af to hydrogen atomer og et oxygen atom, er vand en kemisk forbindelse. Det er derfor logisk, at kemiske forbindelser ikke behøver at være farlige eller dårlige.

Hudpleje-produkter med særlige virksomme ingredienser (Kemiske forbindelser) som er egnet til hud, har ofte mere end 30 års forskning bag sig, hvilket gør at alle ingredienserne som bruges og sammensættes, er under fuld kontrol.

Disse videnskabelige hudpleje-produkter kategoriseres som cosmeceuticals. Dette er hudplejeprodukter, som er mere effektive end de fleste og kan kun købes hos kosmetologer, da udvælgelsen af de rigtige produkter kræver en grundig anatomisk viden om huden.

Almindelige hudpleje-produkter arbejder på overfladen, hvor imod cosmeceuticals går dybere ned i huden og kan ændre på hudens tilstand, og derfor skabe mere markante resultater på din hudtype og hudtilstand.

”Min dagcreme indeholder naturlige mineralske olier, fordi min hud skal ikke udsættes for kemi”

… sagde en kunde til mig engang #lydenafminhjernesomeksploderede.  Sætningen lammede mig, i et kort øjeblik. Skulle jeg mon begynde at forklare hende betydningen af ordet ’naturlig’ eller ’kemi’ eller ’MINERALSKE OLIER’.

Vi nævner det tit, mineralske olier! Nogle hader dem, andre elsker dem, det er faktisk en stor diskussion, om hvorvidt det er godt for huden eller ej.

Ved indtagelse er det bevist at mineralske olier kan ophobe sig i organerne eller de kan være kræftfremkaldende.

Mineralske olier kan ikke trænge ned i huden og ligger derfor en hinde ovenpå huden. Denne hinde kan du se som en ‘Jakke’, som beskytter din hud i mod vind og vejr. Til gengæld forhindre den din hud i at ånde og kan virke tilstoppende af porerne, hvilket resulterer i urenheder. Man skal huske at mineralske olier er råolie, og det er derfor svært at sige hvordan de er behandlet. Er olien ubehandlet og derfor er stor i molekyle vægt, er der altså sandsynlighed for at huden kan blive tilstoppet. Det er IGEN DERFOR det er SÅ super vigtigt at rense sin hud hver dag!

Ved hyppigt brug af mineralske olier, bliver din hud doven og behovet for fugt bliver derfor større, i stedet for at igangsætte hudens egne hudfornyelsesprocesser.

Følgende mineralske olier forekommer ofte i billige hudpleje-produkter:

Petrolatum – nogle kender det fra vaseline? Det er præcis det samme. Petrolatum er udvundet af råolie, dvs. en ubehandlet olie som er fundet i jorden. Petrolatum stammer fra latin, og betyder “jord, klippe, sten”, deraf navnet.

Du bør aldrig bruge vaseline i ansigtet, da det ikke fugter huden, men i stedet udtørre huden. Med mindre du har behov for at dit ansigt får regnfrakke på, da er vaseline optimalt.

Paraffinum liquidum eller paraffin – er et biprodukt fra petrolatum, som er på flydende eller voksagtig form, og er uden smag og lugt. Paraffin anvendes bl.a. i skocreme, kosmetik og lægemidler.

Hvordan starter jeg op på en ny hudpleje serie?

At starte op på en ny hudpleje serie kan virke uoverskueligt for de fleste, hvilket jeg sagtens kan forstå, da der findes et hav af produkter. DERFOR anbefaler vi at du henvender dig til en kosmetolog, som kan læse din hud og håndplukke den optimale hudpleje serie til din hud. På den måde får du præcis dét, som din hud har brug for, ligeledes medfølger evidensbaseret råd og vejledning og et sted du kan henvende dig, hvis du har brug for yderligere viden.

Du kan starte med at book tid til en GRATIS Hudanalyse hos TAKE A BREAK Spa.

Her vil en uddannet kosmetolog læse din hudtype og hudtilstand. Du vil herefter modtage en uforpligtende anbefaling til en hudpleje serie og behandlingsrutine. Vi anbefaler ofte en hudpleje serie i dermacosmeceutiske produkter fra NIMUE Skincare.

Er en ny hudpleje serie dyr?

Det kommer an på om du vælger en dyr eller billig løsning. Hos TAKE A BREAK Spa ligger priserne på i mellem 1.500 til 8.000 kr. for en komplet hudplejeserie, som holder i ca. 3 mdr. (Dvs. Ned til 500 kr. mdr.)

Men hvad er egentligt billigst i længden? Kvalitet eller kvantitet? Med god kvalitet får du produkter som kan afhjælpe dit problem, således opnår du dit ønskede og realistiske resultat. Med kvantitet så sker der ikke rigtig noget, da der kun arbejdes på overfladen. Men så prøver du måske noget nyt, der sker heller ikke noget og lige pludselig har du brugt en masse penge på noget som ikke levede op til din forventning? Så hvad er dyrest?

Er det ikke i din interesse at have en smuk hud, vil det selvfølgelig være dyrt, at bruge penge på hudplejeprodukter. I disse tilfælde skal du i stedet bruge dine penge på det som interessere dig? Måske glansbilleder? 

Jeg glæder mig til at du booker tid til en GRATIS Hudanalyse hos mig i TAKE A BREAK Spa, hvor jeg kan fortælle og guide dig til, hvordan du får din drømme hud.

Skrevet af Sara – Kosmetolog i TAKE A BREAK Spa